maanantai 10. syyskuuta 2012

Mahtavaa palvelua ja Tanskalaisille sekin sitten meni

Mahtavaa palvelua

Piti saada hieman puutavaraa, "kakkos-kakkosta" eli 48x48 milliä. Sahauksen jälkeen kelpaisi mutta sellaista ei saa vaan kaikki on ns. "höylätty".
Tarvitsen sitä siihen yläkattoon, eli ns. alas laskettuun sisäkattooni.

Ajoin taas Juvan Agri-Marketin pihaan ja ns. oikean liukuoven eteen ja parkkeerasin "rekkani". Töpöhäntä Relluni ja peräkärryni - ilman jarruja - vaikka ne sinä on - vaan ei saa katsastaa sellaiseksi joten jarruja ei ole - siis kärryssä joka on jonkun ison Kafin runko vuosien takaa - jarruilla.

Huomasin heti että heillä on taas uusia työntekijöitä - ja kaverin ensi askelmista ja muusta arvasin että heillä on taas uusia "kehitys vammaisia".

Ja sitten tuli toinen, minulle he olivat uusi tuttavuus - ei ollut niitä joita ennen on ollut - ja heille minä olin taasen uusi tuttavuus.
Saatiin 8 kpl 48x48 mm puu tavaraa 4.2 metrisenä kärryyni, ottivat työn vakavasti ja kun ryhdyin sitomaan kuormaa tuli se toinen kaveri paikalle - myös kehitys vammainen.
Huomasin että yksi salko oli mennyt siirron aikana ihan juntturalle ja sanoin että tämä vaihdetaan.

Ensimmäinen otti sen ja sanoi sille toiselle minne se viedään ja ota sitten sellainen joka on suora! Hän - se ensimmäinen olikin sitten pomo sille toiselle ja uusi tuli salko tilalle.

Minua EI häiritse alkuunkaan että kehitysvammaisia käytetään - ihmisinä. He tekevät yleensä työn mahdottoman hyvin - jopa paremmin kuin ne ns. "tervejärkiset".
Joten - ne "fyysisesti, tavallaan, olisiko se myös "henkisesti" vammautuneet" tekevät työn monesti paremmin kuin ne - joilla sitä - "rajoitetta" ei ole.

Ja sitten tullaan palkkaan. He tekevät yleensä aina sen työn missä toimivat paremmin kuin ne ns. "normaalit" jotka saavat sitten siitä kunnon palkan. He ns. "vammautuneet" vuorostaan ovat yleensä yrityksissä"ilmaiseksi" tietyn ajan.
JA SE ON MINUSTA, MIELESTÄNI TÄYSIN VÄÄRIN. Heille kuuluu se palkka mikä siitä työstä yleensä maksetaan. Ja he todella tekevät sen hyvin ja ennen kaikkea - vastuullisesti. Ja heidän nk. terveet lintsaavat ja siirtävät omat työnsä niiden vastuulle ja omat mokansa he siirtävät myös heidän syyksi.

Ja sitten Tanskalaisiin
SOK myi nyt sitten sen "Hankkijan", eli Agri.Marketin, Multasormen ja mikä se kolmas nyt oli tanskalaiselle yhtiölle,
- ne jotka aikoinaan Hankkijassa ostivat sen  Armas Puolimatkan rakennusfirman tuskin odottivat sitä että näin sitten käy.

Nyt SOK myi sen sitten ulkomaille.

Jälleenmyynti jää toki suomeen mutta heidän rehun tuotanto joka nyt on suomessa siirtyy ennen pitkä tanskalaisille ja siten tanskaan tai jonnekin muualle - ja sen myötä myös sen tuotannon teknologia - ja työpaikat.
Ja se vuorostaan tarkoittaa että viennin ja tuonnin tasapaino keikkuu enemmän siinä miinus merkissä. Johan lannoitteissa myytiin aikoinaan se Kemiran lannoitteet norjaan ja hinnat tuplaantuivat heti.

Samalla moni suomesta hankittu tuote katoaa ja korvataan "tanskalaisella" ja heidän muiden maiden tuotteilla.






2 kommenttia:

  1. Meillä on töissä roskia & pyykkejä viemässä tällainen kehitysviivästeinen.
    En ole eläissäni nähnyt kuinka iloisesti roskatkin voivat liikkua.
    Käskyjä (akoilta) hän ei siedä (noh, harvapa niistä pitää)oikeilla sanavalinnoilla hän tekee pyydetyn työn takuuvarmasti alusta loppuun.
    Syksyn tuoksu on saapunut ja hiljalleen talven tuoksuksi vaihtuen.
    Reipasta alkanutta viikkoa niin rakennushommissa kuin sadonkorjuussakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos, tänään pilkoin aamusesta valtavan, eilen kaadetun pihakoivun. Se olisi ollut liian vaarallista naapurin Matille.
      Sitä tehdessä muistui mieleen että kohta se on aika syksystä että pitää mennä omaan metsään - kunhan saan selän kuntoon, jonka taas toinen naapuri lupasi hieroa ja niksautella.

      Poista