sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kramppeja ja talven tuloa

Kuten olen jo sanonut, talvi on tulossa ja se "tuoksuu"jo ilmassa ja tänään sitä jo kuuli kun kurkilauma lensi yli. Ennen sitä pari viikko sitten tai silleen pääskyset kokoontuivat lähtöä varten.
Alla valokuvat parin vuoden takaa erään lumimyrskyn jälkeen pihaltamme. "saimme uuden koiran".
Snoopy pikavisiitillä
Eukko onnistui tänään saamaan sisätiloihin viimeiset halit jotka olin sahannut ja eilen napsittiin meiramia uuninpellille kuivumaan. Muutakin satoa ollaan otettu talteen ja tänään hän kävi hakemassa metsästä 10 litraa puolukoita. Se ämpäri täyttyi hetkessä.

Viime aikoina on eri tehtävien merkeissä edetty hissuksiin. Olen lähinnä pohjustanut tulevan huoneeni levytystä, eli rakentanut tukirakenteita.

Tämä Ukko on tonttuillut itselleen krampin, ikävänlaisen sinne lonkan yläosan ja selkärangan väliin.
Tietyssä asennossa tai sitten ihan omia aikojaan se saa sinne sellaisen "puukon iskun" joka vie polville itsestään tai sitten menen siihen asentoon vapaaehtoisesti. Sitä kestää sitten hetken ja taas jatketaan.

Viko viimeisintä on kun se iskee kesken autolla-ajon, muuttuen krampiksi joka on todella ikävä kokemus - ja pahimmillaan on hidastettava, jopa pysähdyttävä "verryttelemään".
Nyt syyskuun aikana pitäisi poiketa Lahden Nastolassa ja tyttären uutta vauvaa katsomassa - kunhan se nyt ensin syntyy ja samalla myös Vihdissä poikani luona, ja matkalla myös siskoni luona.

Toivottavasti päässen siitä ongelmastani eroon ennen sitä. Muuten täytyy pyytää naapuria hieromaan ja niksauttelemaan - hän osaa sen asian.

Tänään sain sitten kutenkin tuulensuojalevyt lattiaparrujen väliin ja eristeet ja sitten Lattia Wilhelmiä. Toki osa vielä puuttuu.
Uuden huoneeni lattia alkaa valmistumaan
Nyt on ainakin lattia siinä mallilla että voi ottaa A-tikkaat ja ryhtyä valmistelemaan sisäkattoa.
Seuraava vaihe
Seuraava vaihe onkin sisäkaton "alas laskeminen", ja vielä yhden tukevamman parrun asentaminen johon tulee "tukivarret" peltikaton parruihin, eli kattotuolin valmiiksi saattaminen.
Kun se on tehty sitten vain muovit kattoon, rimoitus ja lopulta sitten eristäminen. Siihen tulee ainakin 3 kertaa 125 mm villa, eli 375 mm villaa.

Sitten onkin tuo ikkuna puolen seinän eristäminen ja ikkunan asennus. Ikkuna tulee irti nykyiseltä paikalta, jonka läpi valokuvasin ja sen tilalle tulee sitten ovi.

Täytyy vain muistaa ennen kipsilevyjen asentamista vetää ne sähköjohdot :-) Samalla pääsen viemään loppuun ilmastoinnin putkien asennuksen.

PS Entiseen verrattuna päivittäinen työmäärä on varsin pieni ja sen eri vaiheiden tekeminen menee nyt oudon hitaasti - etenkin nyt tuon oudon kivun kanssa. Mutta ennen talvea tuo huone on nk. lämmin :-)
Ja kun kipsilevyt on kiinni ja seinät maalattu voinkin siirtyä sinne - vaikka jouluksi.
Vuosi sitten projektina oli sauna - ja se valmistui "jouluksi" XD



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti