keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Soitellen sotaan

No, ei aivan soitellen - mitä nyt laitoin radion auki verannalla - niin ja jonkin aikaa korvasuojaimet päähän jossa on radio - kun leikkasin kattopeltiä.
Sota oli sitten niiden kattopeltien kanssa.
Ramppi / hissi kattopellile
Kolme peltiä ehdin saamaan ylös kun huomasin että yksi ruodelauta puuttuu kolmesta joten ei kun kärry autoon ja ostoksille - otin samalla muutakin puutavaraa mitä tarvitsen.
Ensin leikkasin pidemmästä sopivan mittaiset ja nostin lankkujen päälle ja nauru kiinni ja ylös kiskomaan sen sitten katolle. Kaksi meni hyvin mutta kolmannen kanssa meni sitten kuten sodassa, haavoittuminen sattui kun liukastuin märän ruodelaudan päällä ja kaaduin pitkin pituuttani.
Hattu meni vinkkeliin kuten silmälasit jalkaan sattui.
Nahkan kuorintaa
Saatuani sen sitten ylös oli päiväkahvin aika.
Sanoin eukolle että pitää käydä kirkolla jos meinaan hommia jatkaa. Tuli sitten nostetuksi housun punttia ylös kun oli sellainen kutina jalassa. Totesimme että on aika taas kaivaa ensiapulaukku esille.
Päätin sitten - kun olin kirkolle menossa että käyn terveyskeskuksessa ja ne sitten teippasivat sen pakettiin (kuva sieltä). Apteekista hain sitten lisää siteitä huomiseksi. Tekevälle sattuu.

Talokuvassa näkyy että pääty osa on saanut laudat - tein sen eilen aamupäivällä, ja puolen päivän jälkeen piti käydä Mikkelissä, eukko kun poikkesi sairaalassa tutkimuksissa.
Lekuri kun haluaa selvittää missä on vika kun tädillä ei ole mitään vikaa - on vain niin tilastojen vastaisesti liian laiha - painoa pitäisi olla enemmän.
Tekivät vatsalaukun tähystyksen suun kautta. Oli kuulemma aika vastenmielinen ja ikävä kokemus.

Ja jos säät sallivat niin huomenna on katto pellitetty - säätiedot toki eivät kuitenkaan lupaa kovin mukavaa keliä - katotaan nyt jos onnistuisi. Yleensä he ovat, siis säätieteilijät väärässä.
Kun jätin kattohommat myöhemmäksi ryhdyin purkamaan verantaa että saan senkin osan levytetyksi että pääsen laudoittamaan seinää. Sisäänmeno tulee sitten olemaan ikkuna-aukon kautta - tikkaita käyttäen - siinä jossa nyt on pressu.

PS. Heräsin yöllä mitä oudoimpaan ääneen - kesti hetken kunnes tajusin että nyt tulee vettä ja kunnolla, luultavasti myös rakeita. Ja sitä tuli pahemman kerran. En tiedä miten paljon kun sademittarin paristot simahtivat.

Lisäys:
Sisäkuva huoneestani
Vasemmalla otettu kuva on nykyisestä "kopistani", sen ikkunasta. Sen rakentaminen valmiiksi siirtyy ensivuoteen.
Kun aikaisemmin mainitsin että sisäänkäynti tulee ikkunan aukosta - jossa on pressu - tämä on siihen sisäkuva.

"Katosta" näkee että pellit puuttuu, ja sisäkatto puuttuu ja vielä yhden runkotolpat - jokaisen jo olevan tueksi.

Ja sitten lattia joutuu vielä myllerryksen valtaan kun joudun kaivamaan viemäröinnin putket esiin ja asentamaan uuden ilmaputken, se ratkaisu jonka tein ei ollut ihan paras mahdollinen idea.

No problem - pohja on edelleen hiekkaa ja eristeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti