torstai 4. elokuuta 2011

Käsipuolikin pystyy töihin

Naapurin Matti oli hakannut meille puita jotka haimme tänään - säätiedot kun lupasivat sadetta tänään ja ainakin viikko eteen päin, siis sadetta jokaiselle päivälle.
Päätin että ne puut nyt haetaan "korsuuni" - noin 3.5 mottia - ja ne haettiin - eukon kanssa. Matista ei ollut apua kun joutui metsään poimimaan vattuja.
Yhdellä kädellä niitä lappasin peräkärryyn, kolme kuormaa tehtiin. Eukko heilui kuin västäräkki kahdella kädellä ja mietti miten pullataikina voi.  Liiterin luona noukin niitä taas yhdellä kädellä ja eukko teki pinoa. Se oli se käsi joka sai aikaisemmin ne kortisoni piikit - ja totesin että nyt riitti kun loppu puut alkoivat putoamaan näpeistä varpaille. Kaikki oli kuitenkin ajettu ja lastattu sisälle.
Hieman puita talveksi, lisää tarvitaan
Ja sen tehtyämme eukko jatkoi leipomista jonka oli aloittanut ja minä päätin saattaa valmiiksi työn joka jäi kesken, yhdellä kädellä. Sain kattoon ne kaksi puuttuvaa 2x4 ja vielä pellit päälle.
Toki en saanut kaikkia ruuveja paikalle - kantti ei pitänyt lähteä "yksikätisenä" katolle.
Mosaiikkia
Katon pellit loppuivat kesken - toki niitä on mutta tarvitsen sen alla olevan jutun kohtaan - se projekti-toinen. Ja kun seinäpeltiä vinyylipinnalla oli käytin sitä kattoon - palasina kuten paanukattoa tehden. Se toimii ja se riittää minulle - edelleenkin kustannukset sen mitä naulat maksoivat. Ja minulla on taatusti vedenpitävä liiteri puille ja laudoille ym.
Eikä se näy tielle - lohtu sekin. Toivottavasti en tule hulluksi ja tee sitä laajennusta ensi vuonna pajaani - se tietäsi koko jutun purkamista.

Vaahterat odottavat nyt siirto "korsuun".
Niin, sorvipuuni, vaahterat ja muutamat muut odottavat nyt siirtoa sisätiloihin, eli korsuun.
Projekti toinen - valmiiksi ennen talvea
Niin, siinä on projekti toinen. Eteisen purku ja uusi tilalle, sekä kylmähuoneen valmiiksi saattamien. Ulimman eteisen, sanoisinko verannan päälle ei nyt tule tietenkään eristeitä, mutta sisäpuolelle ainakin 400 mm ja vieressä olevan WC/suihku katon päälle saman verran. Ja niiden päälle uusi katto.  Siitä lisää myöhemmin.

Ja siten asiasta toiseen asiaan, aiheeseen
Avomaa kurkku
Edellä olevia kun purkittaa, vanhalla "Karjalaisella/Venäläisellä reseptillä saadaan...
Hapankurkku
... hanpankurkkuja....
Kanttarelli
Näitä on nyt siunaantunut ja toivotaan että syksyllä saataisiin nk. suolasieniä...
Mustikka, helppo poimia - työlästä siivota
Yllä eukko siivoaa puhtaaksi poimimiaan mustikoita, itse osallistun vasta puolukoiden poimintaan.
Tomaatit kypsyvät
Tomaatit joita meillä kypsyy ovat ihan mahottoman maukkaista - useita lajeja
Vesimeloni paisuu - kuva noin viikko sitten otettu
Yllä yksi kolmesta joita meillä on
Liljat tuovat väriä puutarhaan
Puutarhaan tulee uutta väriä ja töitä kun ...
punaherukka
... nyt alkaa se jokavuoteinen herukoiden poiminta ja mehustaminen - ja Grilliin, eli Kurren Saluunaan pitää vetää sähköt että saan siellä olevan arkku pakastimen käyntiin. Osa marjoista kun pakastetaan - ja syksyllä tulee taas poron puolikas.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti