perjantai 19. elokuuta 2011

Harmaata sisään, sinistä ulos, ei kaloja

Oltiin tänään Mikkelissä - käytiin Satamassa kalamarkkinoilla - oli vaikka mitä mutta ei kalaa - juu - lopulta löytyi yksi kärry jossa oli tuoretta kalaa, vaan ei silakoita. Muutamassa ruokakojussa tietenkin paistettiin muikkuja.

Sain ostetuksi suodattimet tulevaan ilmanvaihtojärjestelmääni - jonka rakennan. Ja sitten tuli yllätys. Hollannista asti oleva juuston ja makkaran myyjä!
Vaikka sanon olevani pihi - nyt en ollut. Kilohinnat 2 vuotisesta Old Amsterdam juustosta 28 ja 6 vuoden ikäisestä "vain" €30. Lasku oli 28 euroa. Nyt herkutellaan :-)
En kuuna päivänä ostaisi moista marketista.

Käytiin Tulikivi Uuni liikkeessä ja sieltä löytyi meille sopiva uuni - sopivaan hintaan.
Harmaja uuni
Alkujaan sen piti olla leivinuunilla - sellaista ei oikeasti ole vaan on nk. haudutusuuni. Kun se selvisi että leivinuuni saadaan ja se siten MAKSAA - euroja --- päädyimme kuvan mukaiseen - todella sympaattiseen ratkaisuun.
Leivinuuni tulee sitten keittiöön kun vanha uuni lähtee ja uusi tulee tilalle. En vielä tiedä mistä ne viisi tonnia siihen löytyy. Eikä tuon hinta valitulle uunille ole ihan paha. 1800 ja rapiat + kuljetus ja asennus. Asennuksesta saa sen kotitalousvähennyksen - joten otetaan asentaja paikalle.

Tein samalla reissulla loven rakennusbudjettiimme - tilasin melkoisen määrän puuttuvia juttuja kuten ulkovuorauslaudat, kyprokit ym. 
Aikaisempaan tekemääni hinnastoon nousua oli pahan laisesti - etenkin kattoon tulevat MDF levyt siitä mitä ne maksoivat 3 vuotta sitten. Eukon muistin mukaan lähemmäs 100% nousu - täytyy tarkastaa kuiteista.
Jo kevään tarkistetuista hinnoista kaikki on noussut ihan hurjasti.

Ja sitten eukko löysi oikean värin ulos, sininen jonka on Tunturi puro nimeltään. 
Lattialle tulee 8 mm Tammi Rustig kuvioinen / värinen laminaatti - eukon valinta - ja ihan hieno.

Se oli sitten se Mikkelin reissu - Liidelistä toaletti paperia ym ja kahvit City-Marketista ja patonkia, Prismasta loput ja se oli sitten sellainen 4 tunnin reissu - koira oli mukana ja sai kaikkialla huomiota ja kehuja.
Ja kaiken jälkeen sitten kotona maistui niin maan mahottoman hyvälle, nimittäin se Chivas Regal :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti