tiistai 26. heinäkuuta 2011

Rokulia, sadetta, sorvaamista ja grillausta

Saatuani pellit katolle - satiin tietenkin kunnon sade - lähemmä 30 mm ja muutamassa tunnissa 25. Kyllä oli meteliä peltikaton alla.
Vielä oli pikku hommia tehtäväksi ja päätin tehdä ne myöhemmin - joten vietin kolme päivää "rokulia" remonttihommista - ja olin vaihteeksi puusorvin ääressä.

Ei onnistunut
Kyseinen vaahtera on oksa jonka sisällä oli oksa, oli jo alkanut lahoilemaan, oli kuitenkin kovaa tavaraa. Luulin voivani säilyttää sen mutta liimaus petti ja pala lensi pajan toiseen nurkkaan. Nyt siitä tuli paljon pienempi. Näitä sattuu.

Tänään tein sivupäädyn valmiiksi, eli luukun karmit ja levyn pintaan. Menin sitten katolle kun se oli kuivunut saadakseni siellä olevat pikku hommat valmiiksi - odottamaan pintalautoja.
Ja voi että se pelti osasi olla suorastaan polttavan kuumaa. Polvet eivät kestäneet joten oli noustava ylös, kuumuus pureutui hansikoidenkin läpi - oli se melkoista grillausta joka teki melkein kipeätä - mutta perkele ajattelin että en mene alas ennen kuin se on tehty - ja nyt se ON tehty. Nyt voi sataa vaikka koiria ja kissoja.

Sorvailin valmiiksi puolivalmisteitä - kuivumaan lastujen sekaan josta otan ne sitten esiin joidenkin viikkojen, parin kuukauden kuluttua.
Kanttarelleja
Tänään eukolta petti hermot ja lähti hakemaan mitä tiesi olevan ennen kuin joku muu kerää ne pois - vaikka ovat tonttimme rajalla. Täällä sienestäjät tulevat jopa talon nurkille jos vain jotain saavat koriinsa.
Olisivat voineet kasvaa vielä viikon tai pari.
Itse tiedän toisen paikan jonne sienestäjät tuskin löytävät - saavat kasvaa siellä kaikessa rauhassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti