maanantai 11. heinäkuuta 2011

On se niin väärin, niin väärin....

Kuten jo kerroin, kattopeltien asennus alkoi - siis lopulliseen asennukseen.
Aamulla vedin ylös taas yhden pellin, ja sen asentamisessa oli taas työtä ja hikeä. Ei ylös veto, ei siirtäminen asennuspaikkaan, vaan se asentaminen.
Se tapahtuu tavallaan väärin päin. Katolle mentäessä asennus alkoi vasemmalta oikealle kun sen pitäisi olla oikealta vasemmalle. Syy liittyy peltien limittämiseen, yhdistämiseen. Nyt joudun ujuttamaan asennettavan pellin pitkän sivun jo asennetun alle, ja etenkin yksin tehtynä se on varsin haastava tehtävä. Pellin pituus on 7 cm yli 5 metriä.

Toinen varsin haastava tehtävä on ollut niiden ruuvien kiinnitys, että miksi? Se ei liity Ruukin "tanssiaskeliin".
Olen käyttänyt kahta eri aikakaudelta olevaa ruuvia. Ne jotka olivat entisen katon kiinnikkeinä, 25 mm - ei mitään vikaa ja sitten tuliterä ruuveja, 50 mm jotka on toimittanut firma nimeltä Würth. Ei kuuna päivänä, ei ikinä uskoisi että siitä firmasta tulee sellaista paskaa!

Sen pitäisi olla itseporautuva, vaan ei ole vaikka itkisi ja piereskelisi - se ei uppoudu edes käyttämääni Poimukatteeseen - ja kun painan oikein kunnolla ruuviväännintä pellin pokkaus eli profiili menee lommolle.
Joten kokeilin toista keinoa. Otin puretun osan ruvin, joka on jo kerran pureutunut paljon paksumman pellin läpi, vuosia sitten, ja se teki helposti reiän - sitten se pois ja tilalle tuo Würth.

Tänään kun olin kirkolla ostin uuden laatikon 25 mm ruuveja ja arvaatte varmaan että siinä laatikossa ei lue Würth. Nyt siinä lukee fix master - AgriMarketin tuote, alkujaan Saksalainen. Miten se toimi näkee sitten kun menen katolle.

Ja koska sitten? Ajattelin tänään - vaan ei ole pilvistä ja nyt aurinko porottaa siihen aika lailla suoraan. Ei tarvita kummemmin aikaa kun pelti alkaa olemaan aika lailla kuuma, jopa ikävällä tavalla.

Huomenna Tiistaina ei sitten asenneta mitään, kuten alla olevasta kuvasta näkee. Ja, vaikka olisi vain tihkusadetta, pelti alkaa olemaan liukas.
Millimetrit taulukon skaalassa tuplaantuivat
Keskiviikkona ei varmaan asenneta mitään kun heti aamusta pitää lähteä kirkolle asioille, eukolle mm vuosihuollon labrakokeet ja itselläni KELA juttuja eläkkeeseen liittyen - ja sitten odotusta kun poiketaan pankissa.
Iltapäivällä ollaan kotona - ja kuten yllä olevasta näkyy - ulkohommia ei tehdä kuin sadevaatteissa.

Niin, ja on sekin niin väärin niin väärin toimia kuljettajana - vein nimittäin naapurin Matin pankkiasioille - en muutoin olisi sinne kirkolle lähtenyt. Pankissa hän joutui odottamaan kassa vuoroa noin 45 min - ja minä sitten odotin häntä. Kun Matti pääsi sieltä piti hankkia provianttia Suur-Savosta, äitinsä kirjoittaman listan mukaan - hän muuten täyttää syksyllä 90 - ja Matti loppuvuodesta 60.
Matti kun luki listaa kysyi ovatko nuo äidin "tuoreet perunat" sama kuin uudet perunat? Sanoin että ovat.

Matti kävi Alkossa kun rahaa jäi, osti kaksi Euro (€) Kossua (0.7 l). 30 km matkalla hän hörppi puolet yhdestä enkä minä aja kovinkaan nopeusrajoituksia kunnioittaen. Kun tultiin heidän navetan kulmalle jän piilotti pullot ruohikkoon - ei siksi että hänen äiti ne joisi - olisi voinut pistää pullot "karanteeniin", tai ainakin Matin.

Niin, on se niin väärin, niin väärin kun joutuu tiettyihin asioihin ja tapahtumia johon joutuu, ellei siten että asiasta hermostuu niin sitten ainakin tapahtuu niin että naama menee virneeseen - jopa niin että alkaa naurattamaan.
Mutta kun on kapeiden tikkaiden yläpäässä ja kantapäiden alla reilut 2.5 metriä maahan, kun yrittää saada ruuvia peltiin eikä mene - silloin ei hymyilytä eikä naurata - etenkin kun on maksanut "laatu tavarsta laatu hinnan". 

Mutta kuten edellisen blogini videossa sanon, se valmistuu, Trust Me :-)

PS. Uusi Soneran 3G yhteyteni on temppuillut - pahemman kerran - siitä lähemmin omassa jutussa.

LISÄYS HIEMAN MYÖHEMMIN
On se niin väärin, niin kertakaikkiaan väärin - kun katsoo alla olevaa kuvaa - sateet vain "katosivat". Ei ne ainakaan FORECAssa tiedä sen enempää säästä kuin minä tulevan viikon LOTON numeroita.
Sateet katosivat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti