tiistai 31. toukokuuta 2011

Kaikki loppui, mutta SE tuli tehdyksi!

Niin, mikä tuli tehdyksi?
Katos opeijakas, kuva latautui sivulle!
Siinä se nyt on - tuleva kylmähuone . eukko tosin sanoi että komero :-(
On se sitten kumma juttu miten se viimeinen kierros otti lopulta niinkin paljon voimille - ja niveliin.

Otsikon mukaan kaikki loppui - ensin työkalut - otin toisen käyttöön, sitten toisen. Ensin hajosi muurauskauha - OK, se oli sillä toisella puolella kun muurasin loppuun sokkelin.
Sitten hajosi "teräslaatta" - paitsi että se oli muovia, koko kahva irtosi, sitten toinen josta kahva katkesi. Silloin oli vajaa 2 kierrosta jäljellä.
Aikoinaan hyvät työkalut, niiden muovit eivät kestäneet talven pakkasia.
Kirves on harkkojen katkaisemiseen ja kunnon leikkuri harjaterökselle.
Sitten toinen asia joka loppui, oli itse asiassa tärkein mitä on muuraukseen, laasti - tässä tapauksessa kalkkipohjainen. Kun tyhjensin 500 kg pussista pölytkin myllyyn se riitti em. työhön niin että jäljelle jäi noin 1 litra! Toki, ei siihen mennyt 500 kg, muurasin ennen sitä jo sen vajaaksi jääneen sokkelin.

Sitten loppui yksi toinen olennainen asia, nimittäin harkot. Leveitä oli ja on edelleen, 240 mm mutta se kapeampi 120 vai oliko se nyt 100 loppui niin että viimeinen mitä minulla oli meni seinään - yhtään ylimääräistä ei jäänyt!

3 kommenttia:

  1. Tarkka kaveri ;o).
    Pidähän pari lepopäivää, jottei mene rokuliksi.

    VastaaPoista
  2. Huomenta, Juu, tänään otetaan hieman rauhallisemmin - sen huomasin heti aamulla kun heräsin - raskaammat hommat saa nyt odottaa ja siirrytään puupajaan - jossa minulla on ainakin sen suunnittelemani taljan, eli väkipyörän teko.

    VastaaPoista
  3. Justhin piisas sano laihialainen kun kesken loppu.

    VastaaPoista