sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Siinonistista sensuuria?

Olen aina poikennut Hesarin Keskusteluryhmässä kun aihetta on tullut.
Eilen oli yhtenä aiheena Israelilaisten tappo isku - kun menivät väärään kerrokseen.

Tämän HS sensuroi tänään ja poisti sivulta

En sitten katsonut enempää - veikkaan että ne muut kommentit sensuroitiin myös. Se mikä kuvassa oleva ilahdutti oli palaute jonka sain, jossain vaiheessa 144 suosittelua. Varmaan olisi tullut enemmänkin ellei sitä oltaisi poistettu.
Pääsin listan huipulle


PS- Sain edelliseen seuraavanlaisen vastauksen Hesarista:

Hei,

Kiitos, kun ilmoititte keskustelupalstan ongelmasta. 

Yritin jäljittää tapahtumaketjua, ja näin se ehkä meni.

Meidän uusi käyttöjärjestelmämme tarjoaa mahdollisuuden ilmoittaa kirjoitus epäasialliseksi ("abuse" -toiminto). Kun sitä on klikattu, moderoijalle tulee ilmoitus asiasta. Moderoija tarkastaa viestit, joista on tullut ilmoituksia, ja poistaa asiattomat. 
Tarkoituksena on, että pelkästään asiattomat poistetaan, joskus vahingossa aivan asiallinen kirjoitus hylätään abuse-ilmoituksen takia.

Tarkastimme viestit ja ilmeisesti sinun viestisi kohdalla oli käynyt juuri näin. Pahoittelen tapahtunutta. Viesti palautettiin palstalle, kun kysyin siitä moderoijilta. 

Kyseessä ei ollut sensuuri, vaan kiireessä tapahtunut inhimillinen erhe.

Pyrimme parempaan tarkkuuteen jatkossa.

4 kommenttia:

  1. Ruotsi vaati Pohjois-Suomea ja Ahvenanmaata vuonna 1915. Korvaukseksi tarjosi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin maamme haluaisi." Syntyisi suur-Ruotsi ja pohjoissuomalaiset joutuisivat ruotsalaistamisen uhreiksi. Tohtori Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa.

    Ruotsin Rotubiologinen instituutti toimi vuosina 1921-1976. Sen ensimmäiset uhrit olisivat todennäköisesti olleet Ruotsiin liitetyt pohjoissuomalaiset.

    http://lyyxem.freehostia.com/teljo.htm


    "Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia." - Veikko Heiskanen


    Veikko Heiskanen oli geofyysikko ja geodeetti. Maalaisliiton kansanedustaja 1933-1936. 1935 sai eduskunnassa lain sukunimien suomalaistamisesta (Lex Heiskanen), jolla 250 000 suomalaista muutti vierasperäisen sukunimensä suomalaiseksi. Ohion yliopistossa 1950-61 Veikko Heiskanen johti tiedemiesryhmää, jonka salaisena tehtävänä oli laskea mannertenvälisten ydinohjusten tarkkoja lentoratoja ja osumatarkkuutta.


    http://lyyxem.freehostia.com/lehti-2-1937.htm

    VastaaPoista
  2. Lämpöinen onnitteluhali päivänsankarille!

    VastaaPoista
  3. Anonyymille

    PS. Aluksi. Melkoinen puute tässä blogiohjelmassa on se ettei voi suoraan kohdentaa kenelle kommentoi - tai sitten en ole vielä keksinyt sitä miten se tehdään.

    Tuo Ruotsin Rotubiologinen juttu on yksi niistä joista niin mahottomasti halutaan vaieta - varmaan kunnioituksesta entisiä nimekkäitä poliitikkoja kohti.

    Tietyllä tavalla se vetää täysin vertoja sille mitä Nazi Saksa harjoitti. Ja olihan Suomellakin sille omat kannattajansa.

    Itse koin sitä samaa sosiaalisesti. 1950 luvulla ja -60 alussa ainakin Porvoon alueella ei tullut kuuloonkaan että duunarien lapset menisivät Oppikouluun. Sinne lähetettiin virkamiestien ja kapitalistien kersat joilla oli huono kolumenestyminen.
    Minun ikäluokasta yksikään valituista ei päässyt ylioppilaaksi. Mutta muutama niistä joita ei päästetty oppikouluun suoritti ylioppilastutkinnon myöhemmin.
    Tiettyä "rotubiologiaa" sekin.

    VastaaPoista
  4. Ja kiitos onnittelusta Tarinalle - päästään taas normaaliin päivärytmiin ja eroon kakuista.

    Toisaalta - myöhemmin tulee vielä porukkaa kun eivät vielä päässeet matkaan.

    Joulukuussa oli kolmet kahvit - yhdet eukon ja kaksi naapurin, sitten omat.

    Onneksi eilen kun tiputtelin lumia katolta kaloreita kului. :-)

    VastaaPoista