tiistai 4. tammikuuta 2011

Pieni välikommentti

Tänään oli sitten se päivä kun oli tuo auringon pimennys ja Mikkelissä käynti.
Mikkelissä - jo paljon ennen totesin että ei siellä aurinkoa ole - ei ollut kuin lumisadetta joten kuva jäi ottamatta.
Kotona ja aika kauas siitä oli niin kirkasta, niin kirkasta - ja oli kun tultiin 4 h jälkeen kotiin.

Eukon jätin silmäklinikalle - seraava käynti sitten 6 kk kuluttua. Harmi - joten täytyy kait keväällä käydä yksityisellä että saadaan eukolle kunnon näkö takaisin - eli uudet silmälasit.
Se mikä on tilanne selviää kun lääkitys on ohi.

Hain sitten RamiRentistä pumpun joka mahtuu likakaivooni - jonka putken halkaisija on n. 25 cm. Pumpasin sitten noin 4 kuutiota vettä takatontille - en tiedä miten se pääsi täyttymään, tuo 5.5 kuutiota. OK - taisin pistää sinne aluksi - kun sen asensin aika lailla vettä - ehkä liikaa.
Ja ai että se sitten osasi haista - melkein kuin kunnon, mätä pieru. Nyt se vesi jäätyy jäätyneeseen maahan 20 asteen pakkasessa. Toivon että tuuli ei sitten keväällä kun lumet ja jää sulaa kovin usein tule taloamme kohti.

Aamulla poikkesin pajalla, olin eilen vetäissyt yhden öljykerroksen proto-pikarini päälle, kuivuminen noin 4-8 h, aamulla siiten vedin toisen kierroksen.
Illalla sitten hioin sen ja kiillotin ja pistin mehiläisvahan pintaan ja kiillotin uudelleen.

Alla oleva kuva ei kerro koko totuutta - minulla ei ollut nyt riittävästi valoja tällaisen "One Off" tuotteen kuvaamiseen. Se on monesta eri osasta tehty - yli jääneistä kappaleista jo parin vuoden takaa joita olen säilyttänyt - jos vaikka tarvitsee.

One Off pikari - eli toista samanlaista ei ole
Klikkaa kuvaa suurennokseen
Himen historiaa: Alin osa kuten ylin "rengas" on - sanoisinko liimapuulevystä jonka tein noin 2 vuotta sitten koivusta. Tuote oli alusta kuumille astioille jonka pituus oli tuollaiset 30-35 cm. Päädyt jotka sahasin pois jäivät säilöön ja nyt niistä tuli em pikarin alusta ja ylin osa.

Jalkaosa ja kuppi osa on pois sahatusta koivusta koska niissä oli ikävä oksa. Ne kaksi osaa liimasin yhteen. Jalkaosaan sorvasin upotuksen - eli reiän ja liimasin sen sinne.

Sitten tein kaksi rengasta, yhden em jätepalasta ja toisen mahongista - palikoista joita oli jäänyt yli "jätteeksi". Sen kokosin segmenteistä.
Kuppi osaan sorvasin sitten upotuksen siten että sain em renkaat siihen. Ylin osa oli lopulta liian tiukka ja kun naputin sen paikkaansa se pentele pääsi halkeamaan :-(

Hiomisen jälkeen jossa viimeisenä oli 600 ja tonnin villa vedin 2x tanskalaista öljyä. Kun se oli kuivunut sai pinta lopuksi mehiläisvahaa ja kiillotuksen.

Sellainen siitä sitten tuli. Nyt kun tiedän mitern se tehdään ja MITEN SITÄ EI tehdä alan "sarjatuotannon" käyttäen sitä "rengastusta" eri tyyppisissä tuotteissani.

Että silleen ja nyt syömään ;o)



1 kommentti:

  1. Kyllä se työ tekijäänsä neuvoo ja joskus sais neuvoa hitusen reippaampaan tahtiin; olen todennut ma.
    Kaunis pikari!
    Kauniita unia!

    VastaaPoista