maanantai 18. lokakuuta 2010

Meni ylitöiksi ja mehut hiekkaan

Se on sitten tehty, nimittäin yhden seinän muuraus!
Hätäisesti laskien 72 harkkoa ja noin reilut 400 kiloa laastia.
Toinen kierros alkamassa
Aloitin aamulla ennen yhdeksää ja sain laittaa halogeenivalot sisälle pressun alle ja avuksi lämpöpuhaltimen. Ensimmäinen satsi ei ihan onnistunut vaikka lisäsin vettä. Päivällä kun lämpesi sain vähentää veden määrää ja illalla taas lisätä.
Muurauskelkka on ehdoton apuri!
Muurauskelkka on ihan täytyy olla apuri. Sillä homma toimii ja vikkelään. Kelkkaan mahtuu noin 25 kg satsi.
Paria kertaa lukuun ottamatta tein 50 kg satseja.
Kolmas kierros alkamassa
Kun aloitin kolmatta kierrosta, pituus noin 9 metriä alkoi Ukko tuntemaan voimien ehtymistä ja samalla kaikenmaailman krampit iskivät - etenkin selkään. Samalla jokainen harkko alkoi tuntumaan edellistä paljon painavammalta.
Neljäs ja viimeinen kierros alkaa
Taas oli "tuuria" - ollaan joka suuntaan suorassa muurauksen kanssa! Tässä vaiheessa kolotti jo niin että aloin melkein voimaan pahoin - mutta eukon marjamehu auttoi.
Odottaa peittämistä, lämpösuojaa pressulla
Viimeinen rivi jäi vaillinaiseksi, tavara loppui siten kesken että kaksi ja puoli harkkoa jäi vaille. Istuin rappusille, otin taas eukon mehua ja tupakan ja mietin.
Ei helvetti, homma viedään loppuun, maksoi mitä maksoi.
Sanoin eukolle paljonko tarvitsen lämmintä vettä ja hän toi sen ja tein uuden 50 kg satsin. Päätin vetää vielä pinnalle viimeiset raudat ja tasoittaa sen.
Kun kävelin betonimyllylle lupasin että en huilaa ennen kuin koko homma on tehty. En meinannut päästä liikkeelle alkuunkaan ja ensi askeleet olivat suorastaan tuskaa.
Kun sain puuttuvat harkot muuratuksi vedin raudat päälle. Kaksi jouduin katkaisemaan ja sekös oli vaikeata! Sanoin ruman sanan ja irvistin kun pusersin leikkuria yhteen ja PING - sain ne katkaistua.

Kun se oli tehty laitoin eukon pesemään muurausjuttuni kun poistin pressuja. Tuuli oli ollut melkoinen ja pari kertaa katsoin jospa se lähtee lentoon kuin leija. Kun sain pressut pois loppui tulli ja tuli täysin tyyni ilta!!! Eikö ole todella ironista?
Päivä pulkassa
Lopuksi pressut laskostettiin valmiin sokkelin ympärille jotta kuivuminen tapahtuisi suotuisissa olosuhteissa.
Itse asiassa siihen piti tulla toinen mutta se olisi ollut aivan liikaa - voimilleni. Se ei nimittäin ole mikään kevyt peite. Koko n. 10x6 metriä ja painaa kuin synti.

Kaiken jälkeen kävelin sisälle ja kello oli 17.17! Kaljan jälkeen lähdin suihkuun ja ai että se tuntui hyvältä, etenkin sen jälkeen.
Syötyäni kunnon satsin alkaa pikku hiljaa torkututtamaan - mutta ei sitä nukkumaan mennä ilman ilta teetä!

Huomenna klo 8 on auto korjaamolla jossa vaihdetaan uusi käsijarrun vaijeri - kotona sitten muutama pikku juttu ja alan siirtämään harkkoja uuden (seuraavan) muurattavan seinän viereen ja samalla betonimyllyn sekä laastisäkin - saadakseni ne samalla pressun alle. Niin, ja se sama hökötys joka oli tämän päivän muurauksen aikana pressujen kannattimena siirtyy uuden seinän kohdalle. Sen nostan kaivinkoneella. Se seinä on onneksi lyhyempi - noin 60 cm, eli yhden harkon verran. :o)

PS. Nyt kun muuraamani sokkeli kuivuu, noin viikon päästä voin tehdä tarvittavat maatäytöt, eristeet ja pääsen lopulta siihen varsinaiseen asiaan eli rakentamaan seiniä ja kattoa - uutta huonetta.
Nyt se alkaa "saunasta", tila johon tulee tekninen tila, vesivaraaja ja vesipumppu. Ne kaksi on nyt listalla numero UNO! Jo kerran vesi pääsi jäätymään ja se saa olla viimeinen kerta.

NIIN SE OTSIKO? Eukko se mainitsi ylitöistä kun katsoi kelloon. Yleensä lopetan noin klo 16. Ja ne mehut? Niillä en tarkoita eukon mehuja jotka menivät hiekkaan - ne olivat minun omat, voimavarani ja sen reservi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti