perjantai 24. syyskuuta 2010

Ny se sit on tehty... tuo LVI

LVI - Lämpö, Vesi, Ilmastointi Työnjohtajan niittaaminen siten että kirjoitti nimen tänään paperiin. Teki naapurin, noin 600 m taloremontin jutun myös. Hinta 400 kun käy kerran tontilla, kun putken on asennettu.

Jyrätään niin että talo tärisee
Tässä jyrätään niin että maa tiivistyy kuten pitää. Monttuja tuli kun alla oli ollut kivi, suuremman puoleinen - jätti suuremman montun.
Lisää soraa monttuun
Muutaman kierroksen jälkeen alkoi pintaan tulemaan monttuja - niistä oli poistettu suurempi kivi, eli sinne se sora oli uponnut ja päälle tarvittiin lisää. Alla 16-32 soraa noin 40 cm. Mielestäni ihan ylimitoitettu määrä - mutta niin vain vaaditaan.
Anturan valun muotti ja raudoitus valmistuu
700 mm leveä, 200 paksu, eli 70x20 cm antura yhden kerroksen mökkiin. Sanoisin että sen päälle voisi rakentaa kaksi tai kolmikerroksisen talon.
Raudoituksen eka kerros valmis. Sen päälle tulee sitten toinen kerros - ja paljon hitsaamista - tai surraamista.

Kun se on tehty tulee rimojen naulaus yläosaan poikittain siten ettei valun muotti leviä kuin Jokisen eväät, vaikka korkeutta on vain tuollaiset 200 mm..

Tähän nykyinen päättyy ja josta seuraava jatkuu - sitten myöhemmin
En voinut poistaa nykyistä porstuaa, eli eteistä. Se on avoin tila jossa on nyt lämminvesivaraaja ja vesipumppu. Kun nyt tehtävä valu on valmis ja pääsen rakentamaan sinne tulevat tilat, jossain vaiheessa saan siirretyksi ne, vesivaraajan ja pumpun uuteen paikkaan. Vasta sitten voin purkaa sen ja jatkaa sokkelia. Tilalle tulee uusi "esi-eteinen".
Uusi huone
Edellisen jatkona on tämä. Ja, sen teen ennen "eteistä" - nyt kun se betoniauto tulee. Siihen tulee uusi huone ja kylmähuone.
Ensin teen sen sokkelin valun ja sitten rakennetaan lisää kun on aikaa - ja rahaa.





1 kommentti:

  1. Niin se vaan rakennus edistyy!
    Työn intoa ja lupsakkata lauantaita!

    VastaaPoista