perjantai 17. syyskuuta 2010

Jo oli kiviä, mutta vakoa tuli

Olin aikaisemmin putsnnut pohjan sopivaan korkoon jotka saan tehdä heikolla laserillani kun ilta hämärtyy.  Muutoin ei sädettä näy.

Tästä se alkaa, rännin kaivuuta anturalle
Aikaisemmin tekemästäni koroista mitalla syvyydet, apuna myös lauta ja vatupassi. Aloitin hankalimmasta osasta jonne en päässyt suoraan kaivinkoneella. Piti tehdä peti pitkälle kaivettavan päälle.
Ulottuvuutta kaivamiseen, tekemällä ensin peti koneelle
Telojen edessä on musta putki, vesijohto jota olen kiertänyt vaikka mihin kaivuu alueella ja aina se on tiellä. Onneksi en onnistunut rikkomaan sitä.
Nyt kaivetaan pitkää sivua, 8.4 metrin seinälle
Saatuani lyhyemman seinän, kauimpana, noin 4.4 m valmiiksi ja sepelit sinne alkoi pitkän sivun kaivaminen. JA ai että niitä kiviä oli! Jotkut aika kookkaita.
Se teetätti lisätöitä. Naapurin traktori jolla ajoin maata pois "täyttyi" jo kahdesta kauhasta kun mukana oli kookkaampia kiviä. Ei se kärry olisi enempää kestänyt. Jo muutaman kerran ajattelin että tuliko liian suuri kuorma.
Muutoin kolme neljä kauhallista ja taas piti sammuttaa kaivuri, siirtyä traktoriin, kipata kuorma, ja sitä tapahtuu tänään aika monta kertaa.
Korot kohdalla
Tässä tarkastan anturan alle tulevan sepelin korkeutta, peelivaraa löytyy ihan hyvin. Maanantaina täytyy hakea Mikkelistä maantiivistäjä ja sitten alkaa laudoitus muotille. Ja sen jälkeen sitten se raudoitus.
Valmistä syntyy
Mielestäni nykyiset määräykset ovat kerta kaikkiaan ylimitoitetut. Antura joka vaaditaan ja sokkeli sen päälle kannattaisi kevyesti paritalon tai suuremman. Usein on tunne että tässä ammutaan tykillä hyttystä - mutta sellaiset ovat määräykset.
Viimeinen "seinä" valmistumassa, noin 10 metriä.
Viimeinen osa olikin sitten pisin, noin 10 metriä. Sokkelin poisto oli jokaisessa osassa se ensimmäinen. Tässä se meinäs tulla ongelmaksi kun ulkoeteisen kannattava parru oli poisettavan sokklin päällä. Sain sen kuitenkin katkaistua helposti siten että seinä jäi pystyy.

Vaikein oli kuitenkin tämän ja sen päätyseinän yhdistäminen, niiden kulma. 13 tonnin koneelle alkoi olemaan ahdasta kaivamiseen mutta sekin onnistu lopulta aika helposti.
Kulmaan vielä hieman putsausta ja sitten sepeliä pohjalle.
Sen sain tontille eilen - Hovihankkijaltani - 16-32.

Nyt alkaa viikonlopun vietto - se jatkuu huomiseen ja puolilta päivin hommat jatkuu. Sunnuntaina sorat on paikalla ja odottaa maantiivistäjä jonka sitten haen maanantaina.

1 kommentti: