tiistai 15. syyskuuta 2009

Niin se on aika taas vienyt

Niin, se on päiviä vienyt niin ettei tahdo mukana pysyä. Kirjoittaminenkin jäi välillä pois kun piuha kameran ja tietsikan välillä kuumentui liikaa ja kärähti. Kameraan osuva liitin osui lattialla olevan jakorasian maadoitus napaan ja käry kävi. En kehdannut sen takia ajaa Mikkeliin - Juvalla kävin vaan sieltä en tiedä mistä moisen ostaisi.

Kuvassa on sokkelia tehty. Alle kunnon valu, sen alle kunnon kaivaminen ja hiekoitus ja sen junttaaminen tekemälläni juntalla. Sitten kevytsora harko ja sen päälle raudoitus ja valu niin että on todella vaaterissa.

Sitten on kesällä sahatun tavaran käyttöä ja runkorakenne alkoi valmistumaan.
Samalla piti purkaa vanhaa purettavaksi tarkoitettua liiteri osaa. Sen sisällä kun on edelleenkin tavaraa jota olen saanut onnistuneesti siirretyksi muualle. Vielä on siirrettävää että saan sen tyhjäksi.
Ja unohtamatta "paskahuussia" - onneksi siellä ei ole paljoakaan sitä tavaraa.
Naulauksessa olen käyttänyt vanhanaikaista vasaraa ja nauloja. Ovat nuo naulat liian pitkiä konenaulaukseen.

Kyllä se siitä ja katto on päällä ennen ensilumia - elleivät ihan kuukaudessa tule.

Tänään olimme sitten vihdoin ja viimein puolukassa. Meidän ohjelmassa oli käydä vastavierailulla tuttavamme luona Anttolassa, ja kahvin (ja kuohuviinin) jälkeen mentiin metsään - ja sitä puolukka oli!
Sain itse vajaassa tunnissa 10 litran ämpärin täyteen vaikka minulla on paha selkä vika.

Se oli todella henkisesti ja muutenkin maan mainiota - suorastaan nautittavaa vaikka unohdin juomapullon autoon ja astmalääkkeen kotiin.
Maisemat olivat vallan upeat joita ihailin kannolla istuen, ja muutama valokuva tuli otetuksi, On se Suomi joissakin paikoissa todella hieno! :)

Tuttavamme mökki on pienen järven rannalla, oli aurinkoine päivä eikä tuulesta tietoakaan, kuten viereisestä kuvasta näkyy.

Taas tuli se tunne että nyt pitää saada "kunnon" kamera - vaikka nykyinen - jo noin 3 vuotta ollut ei ihan huono ole ja sen 8 megapikseliä. Se ampuu myös tarvittaessa sarjatulta, noin sekunnin välein.

Tällä viikolla lisärakennuksen työt jatkuvat. Hieman valua kun edellisestä jäi yksi antura valamatta. Tavara loppui kesken, noin puolet 25 kilon säkistä. Se mitä jää siitä jäljelle menee sitten kasvihuoneen laajennukseen. Eli ne anturat tulee ensin kaivaa ja muotittaa.

Sitten on vielä 3 vakoa perunaa kaivamatta ylös - sellainen ns. myöhäinen lajike.
Eukko on touhunnut puutarhassa ja kerännyt siemeniä ihan mahottomasti sekä poistanut kompostiin jo aikansa eläneitä lajikkeita, kuten hunajakukkia ym.

Ollaan syksyssä - vaikka hitaasti tuo etenee ja ruoho kasvaa ihan mahottomasti, ja valmistaudutaan talveen. On vain niin pirusti hommia siihen mitä pitää (ehdottomasti) tehdä ennen lumen tuloa.

Kaiken lisäksi vesipumppumme haukkaa taas ilmaa kaivosta. Tiedän syyn ja se tietää kaivon kannen poistoa ja pientä remppaa. Tikkaat (pestävä ensin) kaivoon ja töihin. Voi olla että se ei silleen onnistu vaan joudun ajamaan kirkolle (Juvalle) putki firmaan hakemaan yhden liitos osan, tai osan liitokseen. Saamari kun en nyt niin millään muista millainen se oli.

Että silleen tältä erää. Niin, ja kun klikkaat kuvaa sinun pitäisi saada suurempi versio siitä.

PS. Nyt kun talvi tulee ja sellaiset kelit että ollaan sisällä ja tietsikan ääressä voin alkaa kirjoittamaan lähemmin paikallisia kuulumisia.

Kuten: Täällä on tehty ja tehdään aika lailla itsemurhia eri variaatioilla, kuten ukko joka pisti hatun alle dyny pötkön, käveli navetan taakse, raapaisi tulen tikkuun ja sytytti sätkän ja samalla lyhyen sytytyslangan. Dynamiitti pamahti ja ukon pää katosi, mutta hattu sentään löytyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti