torstai 2. heinäkuuta 2009

Harjakaiset

Harjakaiset

Niin, tänään vietettiin harjakaisia - muutama purkki Tanskalaista olutta, ja loput Chivas Regal pullosta. Ei ollut kuin normaali lasillinen eukolle ja reilumpi minulle. On se niin hyvää.

Niin, sain Laavun, Kesäkeittiömme, Grillikatoksen katon valmiiksi. Sanoisin että kattoon tuli "harvalaudoitus", eli vesi tulisi läpi kun sataa. Koska en nyt laittanut bitumia vielä päädyin rakennusmuoviin - ja vaihdan sen sitten bitumiin kunhan ehdin.
Nyt on vuorossa seinien laudoitus, alas ja ylös ja ikkunat jne. Sitten tulee grillin muuraus, osa ainakin. Ennen viikonloppua käyn ostamassa "kaasugrillin" - vaikka se on kuten pyhäinhäväistys - päädyin ostamaan sellaisen.

Sitten pitää kaivaa höylä esille ja kokeilla miten lankkujen höyläys onnistuu. Ellei, niin sitten "naapuriin" kuormalla. Siellä on kunnon höylä - matkaa noin 15 km suuntaan. Pitää saada pöydät ja penkit. Katokseen yhdet ja toiset ulos.

Tässä viikolla oli sateen merkkejä ja sateenkaari tuli esiin - tuplaten - jollaista en muista ennen nähneeni.
Oli todella komeaa katseltavaa. Harmi ettei kamera kyennyt ottamaan siitä todellista kuvaa.

Puutarhan jutut ovat ryöpsähtäneet kasvuun - ja rikkaruohot ym.
Itse kun rakentelin grillikatosta - eukko sai leikata nurmikon - oli päässyt jo liian pitkäksi. Häneltä meni siihen koko päivä - arviolta noin 4 tuntia, tai yli - ja hän on siinä mielestäni liian hätäinen.

Osa puutarhasta on kukkinut - kuten unikot, mutta uutta pukkaa tilalle, laajalla rintamalla.
Perunatkin (varhaiset) kehittävät kukkia ja odotan vain milloin ne ovat täydessä loistossa.

Olen kysellyt pihakivien perään. Ne ovat saamarin kaalliita, alkaen noin 13 € neliö, joka on mielestäni sikamainen hinta.
Terassilautaa saa kympin neliö tai alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti